maandag 8 september 2008

Cuenca!



zaterdagochtend om 3.45u ging onze wekker om om 5u de bus richting cuenca te pakken. 4u later kwamen we aan in het 2549m hoog gelegen UNESCO-werelderfgoed-stadje. (effe stoefen met de opgedane kennis uit patje hare reisgids.)
zaterdag hebben we de dag gevuld met kuieren op de plaatselijke marktjes. er was een eet-markt met allerlei vreemde soorten vlees, fruit en groenten (en laten we de zetmeelcomponent niet vergeten, maar die was nu enkel aanwezig in de vorm van yapingacho en maiskorrels). de varkens lagen daar in hun geheel op den toog, gebraden met snuit en krulstaartje er nog aan :) chocolade verkopen ze daar ook in een soort van primaire cacao-vorm: heel bitter en niet lekker.


varkens à la asterix en obelix


plaatselijke klederdracht

voorts waren er nog marktjes met kleren en souveniers (met weeral varkentjes, in hout), en andere home-made souvenirs van cuenca. wel tof om rond te kuieren, ook al omdat de zon scheen en dat wel deugd deed na een zonloze week in guayaquil!


de straten van cuenca

cuenca is ook gekend om haar 27 kerken, waarvan we de meerderheid wel voorbijgewandeld zijn, maar binnengaan zat er niet in (nen deadline van 27 kerken op 1 namiddag laat dat ook niet toe).


de belangrijkste kerk van cuenca

's avonds zijn we pizza met asperges op gaan eten, vreemd maar lekker :)! omdat professor Ana Solano ons seuten vond, besloten we die avond eens goed te gaan feesten om te bewijzen dat fieke, patje en geena wél toffe chicas de belgica zijn. in een toffe bar (met happy hour) hebben we ons eens goed verwend met cocktails. toen we daar een tijdje zaten kregen we ineens shotjes tequila aangeboden aan de toog. daar zijn we dan onbepaalde tijd blijven hangen, met meerdere gratis shotjes tequila en een plaatselijke warme drank met kaneel. (daarvan hebben we dan 2 flesjes gekocht in de nachtwinkel maar zondagavond in de busterminal is er eentje per ongeluk kapotgevallen in de rugzak :( gevolg: een busrit terug naar guayaquil in een aroma van rotte eieren (ja echt ne lekkeren drank, maar alleen opgewarmd en met kaneel :p))
na de succesvolle bar-trip wouden we ook nog een dans-tripje doen. maar cuenca leek ineens zo dood als ne pier. we vonden enkel bars waar salsa/merengue/cumbia per twee werd gedanst, maar na ons puero lopez avontuur hadden we daar niet veel zin meer in (voor ons zijn al die pasjes hetzelfde)... uiteindelijk zijn we nen engelsman tegengekomen en hebben we met hem tot 3u op café gezeten.
zondag hebben we geslapen tot 1u smiddags, zo zalig, zonder gewekt te worden door taxi-jingles! we hebben een echt frans brood gekocht en opgegeten in het parkje voor de grootste kerk van cuanca, in het zonnetje jaja!
daarna zijn we de heuvels rond cuenca ingetrokken en werden we na een stevige wandeling beloond met een mooi zicht over de stad (en al haar kerktorens).


's avonds kwamen we moe en voldaan aan in downtown cuenca en zijn we ne goeie lasagne en ijscoupe gaan eten.

daarna terug met de stinky bus naar guayaquil en hier hebben we deze voormiddag ook lekker uitgeslapen...

Geen opmerkingen: