donderdag 21 augustus 2008

donderdag 21/08

Hallo iedereen!
Vanaf nu kunnen jullie ons ook smsjes sturen (we hebben een gsm gekregen van Alina!): 59390418630. (We moeten bekennen: ze leggen ons hier wel echt in de watten.)
Patrick is een beetje ziek :( Vandaag zitten dus enkel Sofie en ik op de unif... We hopen dat Patje snel beter wordt! We hebben in ons huis gelukkig een suuupercoole meid (Maria, die we gaan overladen met Belgische chocolade omdat ze zo tof is) die zeker goed voor Patje aan het zorgen is nu :)
Gisteren was de unif gesloten! Er was een beetje opstand vanuit de studenten tegen de nieuwe Ecuadoriaanse grondwet die binnenkort wordt gestemd. De president was zaterdag al naar de unif gekomen om wat uitleg te geven. Sommige studenten zijn radicaal tegen en daarom (en dat is nog nooit voorgevallen verzekerde iedereen ons) was de 'catolica' gisteren gewoon... toe :)
Binnenkort zijn het verkiezingen en het gaat precies nog spannend worden (letterlijk).
Gisteren zijn we daarom uitgenodigd bij Alina om daar te werken (= haar intervieuwen over het Malecon-project, aangezien zij 1 van de architecten was die er aan mee hebben gewerkt).
Alina woont in een 'gated community' in Guayaquil. Echt heel raar om te zien: een hele wijk die van de rest van de stad is afgesloten door een muur (en achter die muur: low-income housing)... Wij vonden het echt choquerend. Wat een verschil...
's Middags mochten we bij Alina lunchen en kregen we een typisch Ecuadoriaans maal (weeral bereid door een meid). Héél lekker wel!
Dit weekend gaan we een tripje maken naar de 'Galapagos for the poor': Isla de la Plata. We hopen dat we walvissen kunnen zien, want dit is blijkbaar het seizoen.
Groetjes en tot na onze trip!

2 opmerkingen:

Thibo zei

de prof die 'too nice' wordt, als daar maar geen ongelukken van komen...

ecuador!

Unknown zei

dees doe mij om een of andere reden denken aan guntaaahhhhh...

dus da wilt zegge da ge dieje prof binnen een jaar gaat tegenkomen ergens terwijl em eieren aant bakken is voor u ontbijt ...:-)
be aware...